Svaghet eller styrka?

I morse steg jag upp först av alla i huset, det blev en morgonpromenad med alla hundarna innan frukost. Så härligt!

Då jag är ute och går så kan jag få världens bästa ideer, mitt huvud är fullt av visioner, tankar och fantasier. Jag hittar lösningar på det mesta och har ofta en plan för vad jag ska göra härnäst då jag kommit hem igen. Oftast, eller nästan alltid så handlar det om hund och hundträning 🙂

Finns det någon fler än jag som fungerar såhär?

I alla fall så fortsatte mina funderingar vidare till diskussion vid frukostbordet. Under dagens promenad så hade jag analyserat mig själv och även hur jag jobbar/tränar med hund och hur jag fungerar i allmänhet.

Vi började med att prata om hur intressant det skulle vara att lära sig mer om beteendevetenskap. Tänk att kunna analysera sig själv bättre och kanske hitta nya vägar för att göra saker på ett smartare sätt just för den typen av människa som man är.

Min egen amatöranalys säger mig att jag har lite svårt att följa instruktioner till punkt och pricka. Jag är helt hopplöst dålig på att följa ett recept t.ex. Jag kan se bilder på magiskt vackra, frestande maträtter och läser då även receptet och tänker att det där måste vi testa. Om jag skickar receptet till min sambo så då lagar han maten utifrån receptet och det blir perfekt. Om jag istället gör maträtten själv så börjar jag gladeligen med att ha receptet framme och startar upp matlagningen. Sedan faller det, jag fixar inte att läsa hela receptet och följa det slaviskt, jag måste improvisera. Jag har ju läst receptet så jag vet på ett ungefär hur det ska göras, sen improviserar jag resten och lägger till och tar bort ingredienser som jag antingen gillar eller inte gillar. Min maträtt blir oftast också väldigt bra, problemet med att jag inte följt receptet utan improviserat innebär bara att jag inte kan göra exakt samma rätt igen. Utan nästa gång jag testar så blir det lite annars, men snarlikt kan det i alla fall bli… 🙂

Foto av julie aagaard pu00e5 Pexels.com

Vad säger ni, är detta en svaghet eller en styrka?

Mitt beteende speglar sig vidare till hundträningen också, jag har full koll på hur jag bör dela upp moment i mindre delar och jobba igenom varje del ordentligt för att få ett perfekt slutresultat. Problemet är bara att jag måste improvisera även här och gärna testa lite genvägar för att se om det kanske kan gå snabbare så eller bli bättre…. Ähhh, jag vet egentligen inte varför jag inte kan följa instruktionerna till punkt och pricka, utan det bara blir så. Ofta blir det rätt bra ändå, jag jobbar väldigt mycket med magkänsla då jag tränar hund. Det som jag ska försöka bli bättre på under 2021 är att planera träningen bättre. Sätta upp korta mål så att jag kan checka av och gå vidare och så att det inte finns så mycket utrymme för improvisation och genvägar.

Vad har ni för nyårslöfte? Har ni nåt?

Jag ska dock erkänna en sak, jag kan följa instruktioner och även förutbestämda metoder. Men det krävs oftast att jag då är instruktör/hundägarcoach eller att jag jobbar med en problemhund. Då är jag jättenoga med att jobba igenom allt från A-Ö för att få ett så bra resultat som möjligt.

Twix funderar… Stämmer ordspråket?

Ordspråket stämmer kanske ganska bra, ni vet, den om skomakarns barn 🙂
I detta fallet, instruktörens hundar 😀

I alla fall så resultatet av dagens morgonfundering och s.k. “nyårslöfte” blev att jag startade upp apporteringsträningen igen med Dunder. När detta Covid tar slut så ska vi vara fit for fight, 2021 är året då vi ska gå prov och nå mål!

Jag bestämde mig i alla fall för att dela upp momentet och jobba korta snuttar med lyckat resultat. Det blev en bra träning, vi är nöjda bägge 2.

Kolla in filmen från delar av dagens träning.

Senare i afton blev det enskilda draghundsrundor för samtliga hundar, jag tog först Twix, sedan Dunder och Alvin tog Giri på en tur. Jättehärlig avslutning på en skön röd/ledig onsdag 😀

På återseende //Lillemor

Lämna ett svar