Gästbloggare Fredrik Lindfors – presentation

Kan alla köra draghund?

I mitt första blogginlägg ska jag presentera mig och mitt liv med våra hundar samt varför jag fastnat för att köra draghund.

Jag heter Fredrik Lindfors, är 49 år och bor tillsammans med min fru Maria i en liten by utanför Boliden i Skellefteå kommun. Vi har två utflugna barn Samuel och Sofia.

Både jag och min fru har åkt skidor så länge jag kan minnas och därför blev det naturligt när vi skaffade hund, förutom att jaga tillsammans, att vi skulle åka skidor ihop.

Jag kände några som åkte draghund, så tack vare det kom jag iväg på min första draghundsträning med Skellefteå BHK draghund. Jag blev mycket väl emottagen samt fick svar på alla mina som jag tyckte dumma frågor.

Jag blev helt såld på detta med draghundskörning och är det fortfarande efter 8 år. Det jag gillar är samarbetet man utvecklar tillsammans, samt att hundarna alltid är vältränade vilket även är bra för jakten.

I vår flock som består av två korthåriga Vorsteh, Puyol 7 år, Hunter 3 år och en Borderterrier, Digge 5 år tränar vi regelbundet drag och draglydnad hela året, vilket är uppskattat av både två och fyrbenta.

Draghund passar de allra flesta människor och hundar. Det behövs inte mycket för att komma igång, dragsele till hund, draglina och ett dragbälte för hundföraren utöver skidutrustning.

Två saker som underlättar är om den tvåbenta i alla fall kan stå på ett par löparskidor och att den fyrbenta gillar att springa, dragande på en människa.

Draghund är indelat i två huvudgrenar slädhundsstil och nordisk stil. Det är nordisk stil som jag är aktiv inom och det är den stilen jag skall berätta mer om i nästa blogginlägg med fokus på hur man har roligt tillsammans med sin hund.

/Fredrik

Lämna ett svar