Gästbloggare Karin Israelsson – Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier, är det en ras för mig? 
Läs mer om hur vår gästbloggare och Kerry-ägare Karin Israelsson beskriver rasen.

För cirka nio år sedan stiftade jag bekantskap med Zuki, en Kerry blueterrerierhane. I dag är jag inne på min tredje Kerry.

I familjen finns i dag Zelda, som snart är 2,5 år och minstingen Zacke, lite drygt 11 veckor. 

För mig har kärleken till just Kerry blueterrier vuxit sig starkare och starkare för varje år. En god vän och Kerryägare har formulerat det såhär: ”Det finns hundar och så finns det Kerrysar”. 

En Kerry blueterrier är oerhört allround. Oavsett om du själv vill pyssla med dressyr, utställning, jakt, eller olika typer av spårträning, så funkar det med en Kerry. Med Zelda har jag tagit doftprov eucalyptus och även tränat in startklass, dressyr. Ett par gånger i veckan lägger jag viltspår, som hon greppar med en stor portion positivt engagemang. 

Kerryn är även positiv med en god portion stringens, de är muskulösa och starka, uthålliga och kärleksfulla. Efter en dag i skogen rullar Kerryn, med fördel, gärna ihop sig tätt intill matte eller husse. 

Framöver tänker jag utbilda Zacke i vilt-  och personspår, eventuellt blir det jakt också. Agility sneglar jag också på, men har inte hunnit dit riktigt än med Zelda. 

Så oavsett vilka aktiviteter du är intresserad av i hundvärlden, väljer du Kerry finns få, eller inga, begränsningar. 

/Karin Israelsson, Gagsmark  

En reaktion till “Gästbloggare Karin Israelsson – Kerry Blue Terrier

Lämna ett svar