Presentation Britta Lindgren, hundägarcoach

Som jag skrev i tidigare inlägg så har vi nya kurser på G som kommer att delas i vårt nästa nyhetsbrev för maj månad. Nu har turen kommit till att presentera vår nästa nya hundägarcoach Britta. Här är tjejen som gillar att hålla igång minst sagt.
Välkommen till gänget Britta!!

Hej, Britta Lindgren heter jag och mitt stora intresse är hundar, hundar och jakt.
När det kommer till timmarna i skogen så ligger mitt fokus på att se och uppleva hundarnas arbete.

Vi har tre hundar hemma, en Hamiltonstövare och två Borderterrier. Att följa och försöka förstå stövarens arbete på sök, slag, upptag och drev eller att som hundförare gå med en Borderterrier på rådjursjakten slår det mesta. Om det blir något skjutet är för mig inte lika viktigt.Eftersom Borderterrier är en grythund kom jag tidigt i kontakt med Övre Norrlands Grythundsklubb (tyvärr numera nedlagd) när vi skaffade vår första border. Jag kom att sitta i styrelsen i många år och utbildade mig också till gryttränare. 

Att ÖNGK inte längre finns är tråkigt men det betyder inte att mitt intresse för att utbilda grythundar försvunnit. Att jobba för att grythundarna behåller de jaktliga egenskaperna tycket jag är viktigt oavsett om man aktivt jagar gryt eller inte. Att se till att mod och skärpa finns kvar så att man inte genom avel tar bort dessa egenskaper.

Jag brukar träna och kan erbjuda grytträning på skinn, även om det inte är genomförbart med att träna på levande djur så kan man ändå få en viss inblick i grytjakt och även se om hunden är villig att krypa i trånga gångar. Ett bra sätt att förbereda grythunden innan den släpps i naturen.

Samtalet kring grytjakten är en mycket viktig del vid grytträningen detta då det tyvärr är svårt att helt rätt kunna avläsa hundens skärpa när den jobbar mot skinn.

Själv jagar jag sparsamt i gryt, men våra bordrar är tränade och startade på grytprov. Detta för att se att dom har rätta egenskaperna och kan vara tillgängliga. Jag hjälper gärna till med mina hundar i lämpliga gryt om det behövs.

Eftersom året har 365 dagar och jag har hundar alla årets dagar så känns det även viktigt att jobba med och aktivera hundarna på annat sätt. Jag tränar och tävlar i agillity med dom samt att jag kör lite nosework emellanåt som ren aktivering.

Cykling på sommaren och skidor på vårvintern för att nämna några aktiviteter. Jag tar även emot och trimmar hundar samt att jag brukar hålla i utställningsträningar. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör vid SBK och brukar även hjälpa till på agillitykurser.

Med vänlig hälsning, //Britta

En reaktion till “Presentation Britta Lindgren, hundägarcoach

Lämna ett svar