Om oss

Lillemor Lindberg ute på jakt tillsammans med Twix en av husets strävhåriga vorsteh.
Målsättning: Hund för Alla!

Lillemor Lindberg

Ägare/hundägarcoach, ansvarig för Hundutbildningar
Kvinna, mamma, matte med många järn i elden. Målsättning: Hund för Alla!

När jag inte arbetar så gillar jag att umgås med familjen, vistas ute i naturen, jaga, åka skidor både på längden och på tvären. Vara i stugan och njuta av livet!

Har ca 30 års erfarenhet av hund, hundägarutbildning och problemlösningar av alla de slag.

Erfarenheterna av hund och  hundträning sträcker sig tillbaka till början av nittiotalet när jag skaffade min första hund, schäfertiken Bitte. Snart flyttade även rottweilerhanen, Zorro, in i familjen. Med dessa och även kommande hundar har jag tränat och tävlat i allt från lydnad/bruks såsom sök/spår/skydd, till räddning. I hundstallet har även funnits två räddningshundar och godkända eftersökshundar gentemot Polisen. Dessa hundar deltog i ”skarpt läge” och återfann i slutet av nittiotalet två försvunna personer i Skellefteåområdet.

För ca 10 år sedan så bytte vårt hundägande riktning och vi skaffade oss vår första stående fågelhund. Håller fortfarande på att lära mig allt om praktisk jakt, jaktprov och träning för stående jaktbrukshundar. I dagsläget finns 4 strävhårig vorsteh i hushållet samt att yngste sonen har en borderterrier. Är ni nyfikna på vad han gör med henne, så följ med på deras resa genom att prenumerera på Hundträning med Alvin på YouTube eller följ våra konton på  Facebook och Instagram.

” -Den dagen då man tror sig vara fullärd, då tror jag att man ska sluta med hund och byta utmaningar här i livet!”

Jag har i många år arbetat som räddningshundinstruktör, allmän- och tävlingslydnadsinstruktör och även specialinstruktör för hundägare med problemhundar inom Svenska Brukshundklubben.  Jag har gått flertalet specifika utbildningar genom SBK och därigenom nått värdefulla kunskaper om såväl hundar som människor och ledarskap. Arbete med problemhundar är ett projekt som legat mig varmt om hjärtat under en lång tid.

Att som instruktör få tillhandahålla verktyg till hundägare och hundar för att skapa ett förtroligt och fungerande samarbete ser jag som en lika meningsfull som självklar uppgift i mitt arbete.

//Lillemor


Josefine Dahlberg med schäferhanen Degothas_El_Chase.
Målsättning: Hund för Alla!

Josefine Dahlberg

Hundägarcoach, ansvarig för Hundutbildningar

Kvinna, mamma, matte.
Målsättning: Hund för Alla!

Mina favoritsaker här i världen är att umgås med familj och vänner, se nya saker, träna hund, hjälpa andra att träna hund, sjunga och gå långa promenader med en bra podd eller musik i lurarna.

Eftersom Lillemor är min mamma så förstår ni säker att jag är uppfödd på Frolic och i ett räddningshundområde. Där fick jag redan som nyfödd agera figurant åt de blivande räddnings-hundarna.

Genom detta har mitt hundintresse växt fram och när jag gick ut 4:an så  så fick jag min första egna hund, rottweilern Obelixa. Med henne så tränade jag skogssök, agillity och lydnad.

När jag flyttade hemifrån kom längtan efter en egen hund igen och jag köpte Vegas, en rottweilerhane med mycket arbetsmotor och fin mentalitet. Honom tävlade jag i lydnad, vi tränade mycket sök och sista året tillsammans tränade vi och provade tävla även i bruksspår. Tillsammans utbildade vi oss till tjänsteekipage i Hemvärnet.

I dagsläget har jag en liten schäferhane som jag hoppas ska bli min nya tjänste- och tävlingshund. Ni får gärna följa våran resa här på Heyab Hunds blogg och Instagram.

I övrigt är jag utbildad tävlingsledare bruks inom SBK och hjälper till på brukshundklubben så mycket jag kan, håller även på att utbilda mig till domare inom bruksprov.

Hos HEYAB håller jag i hundägarutbildningar inom allmänlydnad, tävlingslydnad, problemlösning mm.
Läs mer om vad vi erbjuder i vårt Nyhetsbrev.

//Josefine


Maria Eklund, hundägarcoach
Målsättning: Hund för Alla!

Maria Eklund

Hundägarcoach, ansvarig för Hundutbildningar

Maria Eklund, kommer ursprungligen från Norsjö men är sedan många år bosatt i Skellefteå.
Bor med min sambo, 3 barn och 3 hundar.

När jag inte umgås med familj och vänner, så blir det något hundrelaterat. Jag har ett brinnande intresse för hundar.  Är uppvuxen med jakthundar som jag började redan som liten med att träna tricks med. Följde även med på jakt. 

Min första egna hund var en pudel, som var en självklarhet att träna tricks och agility med.
Sen har det varit lite olika raser genom åren.

Just nu har jag två staffar, Kiwi och Cookie. Med dom tränar jag Rallylydnad, Nosework, Lydnad, Agility, Freestyle och olika Trick.
Nytillskottet Speja är en jaktcocker, som verkligen har varit efterlängtad! Jaktcocker har varit en drömhund i många år! Med henne startar ett nytt kapitel med jaktträning som jag ser mycket framemot. 

Maria & Kiwi

Jag är certifierad hundtricks instruktör. Så håller mycket på med Trick Dog. 
Det är olika trick i olika nivåer, som man filmar och visar upp i en Facebook grupp. Är också tävlingssekreterare i Rallylydnad,  och snart även skrivare. Hos Heyab hund är jag hundägarcoach och håller bl.a. kurser i trick, rally och allmänlydnad.

Jag vill alltid lära mig mer, och älskar att hjälpa andra!

// Maria 


Elin Marklund, hundägarcoach
Målsättning: Hund för Alla!

Elin Marklund

Hundägarcoach ansvarig för hundägarutbildningar
Målsättning: Hund för Alla!

Jag bor i Stan (Skellefteå), har 3 hundar, en Chihuahua blandning och 2st Tollare. 

Så fort jag flyttade hemifrån köpte jag min första hund. Hon fick jag kämpa hårt med, men kärleken till henne var enorm! Och jag lärde mig väldigt mycket trots svett och tårar! 

Jag fick också under den tiden jobba på Björkis Hundcenter, vilket även det lärde mig mycket om hundvärlden. 

Några år senare fick jag chansen att köpa min ”dröm hund” som jag hade velat ha i över 10år. Det blev min första tävlingshund/sporthund/jakthund och min läromästare. 

Nu är jag fast, kär och galen! Inte bara i hundar utan också i allt runtomkring hund. 

Jag tränar för tillfället Rallylydnad, Lydnad, Viltspår, Tollingjakt, Utställning och Freestyle. Och såklart siktar jag på att kunna utvecklas ännu mer och prova på ännu fler sporter/aktiviteter/utmaningar inom hund med åren. Nu ser jag mest framemot att få träffa er och hjälpa er till era mål! 

//Elin


Alvin Marklund, här med husets yngsta strävhårshane, Dunder.

Alvin Marklund

Barn & Hund, ansvarig för Hundträning med Alvin på Youtube.

Jag gillar att träna tricks och freestyle med våra hundar och längtar även tills dess att jag får min egna hund. På min YouTube-kanal kan ni se hur jag lär in de olika tricksen med belöningsbaserad hundträning. Jag använder oftast klicker, godis och leksaker.

Jag gillar att spela fotboll, klättra och vara med kompisar.

Hundträning med Alvin, följ mig gärna på min YouTube-kanal.

//Alvin


Fanny Dahlberg, fotograf

Fanny Dahlberg

Fotograf HEYAB (Hund & Entreprenad Ytterstfors AB)

Jag är 22år gammal och bor i Skellefteå ihop med min pojkvän Erik. Tillsammans har vi en katt, Tyson. 

Jag har länge haft ett brinnande intresse för fotografering men har inte riktigt kommit igång med det förrän nyligen. Jag har haft svårt att hitta inspiration och bra motiv. 

Intresset för att fotografera hundar kom när mamma och syrran “tjatade” med mig ut i skogen och bad mig att ta med kameran. När jag tittade igenom fotona jag tagit så insåg jag att dessa bilder blev riktigt bra! 

Jag är ännu i en lärandeprocess och försöker ta mig ut under mina lediga dagar/timmar för att fotografera så mycket som möjligt. Nedan ser ni ett axplock av bilder som jag tagit under hundträningar och även på Jörgens Hitachi ute i skogen på ett högläggningsarbete i mörkret.

Förutom fotografering är jag en person som älskar att umgås med familjen, vänner och det blir även en hel del musiklyssnande.

Jag hoppas ni vill följa med på denna resa tillsammans med mig, tveka inte heller på att höra av er ifall ni vill ha en fotograf någon dag! 

För att kolla igenom bilder jag har tagit så kika gärna in och följ min Instagram @fanny_dahlberg_foto 

//Fanny Dahlberg