Gästbloggare – Maria Eklund, freestyleträning

Inlärning trick – hur tränar vi?

När jag lär in trick så har jag alltid godis och ofta en klicker.
Visar ofta tricken med handen, eller pekar på saker.

Tass:
Ett bra trick är att lära hunden att ställa tassarna mot något, då har man grunden och kan hitta på många olika tricks. Jag började med att lära Kiwi tassar upp mot en vägg och använde ordet “tass”.

Sen lärde jag in tass på pallen, tass mot dörren, tass upp på “lära gå bil”.. ja, det går att göra hur mycket roligt som helst då hunden kan “Tass”!

Rulla:
Börja med att hunden ska ligga ner, ta en godis i handen och håll framför hundens nos.  För godisen bakom hundens nacke, förhoppningsvis så vrider hunden på sig för att se godisen, klicka och belöna.
Fortsätt med att ha godisen framför nosen så , för den bakom nacken och framåt igen så att hunden rullar runt. Klicka direkt och ge godisen och mycket beröm. 

2 på 2 av (se film, beskrivning nedan)


Jag börjar visa med godis i handen att hunden ska ställa sig upp på pallen med framtassarna (om man inte har lärt in “tass”) Klickar direkt tassarna är på pallen och belönar med godis. Repetera några gånger.
Sen visar jag med godis i handen att hunden ska komma fram med tassarna ner i golvet så att baktassarna är kvar på pallen. Klicka och ge godis.För att komma tillbaka med framtassarna igen så håller jag upp godisen och visar att hunden ska backa ett steg. 

Korta roliga stunder, med massa beröm och glädje är mitt tips 🙂

Här kommer fler inspirationsfilmer på tricks som vi lärt in.Blev du sugen på att träna freestyle tillsammans med din hund? Håll utkik, till våren kommer jag att hålla en kurs hos HEYAB, freestyle för nybörjare.

Såhär kan det se ut då jag tränar med Kiwi

//Maria

Lämna ett svar