Gästbloggare – Petra Andersson

Hej! Petra Andersson heter jag och har fått äran att gästblogga här.
Jag ska försöka presentera IGP-sporten, som är relativt ny här uppe.
Jag sitter i styrelsen för Luleå Brukshundklubb, där jag tillsammans med ett par andra startat upp IGPn som sport, och vi bara växer och växer, nästa år är planen att vi ska ordna våran första tävling.
In och följ vår sida på FB, Luleå BK IGP 

Jag bor i en by mellan Luleå och Boden, tillsammans med min sambo och våra två barn.
Jag har i dagsläget tre hundar hemma, två belgiska vallhundar – malinois (Bulten och Hyss) och min egenuppfödda vita herdehundshane Crezto. Och så klart en katt som heter Smulan. 

Har haft kennel och uppfödning på Vit Herdehund sedan 2007, och hade min första belgarkull 2018.
mer om den kan ni kika in på www.whiteicewolfs.net, ni kan även gå in och följa mig på instagram sportdogsinnorth. 

Det hela började med att jag alltid intresserat mig för mer eller mindre extrema sporter och probelmlösning, har alltid velat att se hur långt man kan komma, vars en gräns finns. Tog mig an en del problemhästar som jag red till och sålde vidare i mina yngre dagar, haft även en och annan problemhund som jag lärde mig otroligt mycket av 😉

Jag kom in av en slump på IGP som då hette IPO, när jag flyttade till Luleå år 2014, där fanns det ett glatt gäng som utövade då främst skyddsträning, jag fick vara med där och började träna kontinuerligt. Då med min dåvarande hund Chima hon kanske inte var den lättaste hunden, hade mycket egen vilja, lätt för stress, och ett pannben som var som sten. Men vi lyckades med en hel del jag och hon, och även då och där impulsköpte jag min egen lilla skyddsmaskin, Ilska, en Malletik från Norge, som jag tävlat upp i dom hösta klasserna i IGP och som idag är såld till tjänst. 

Där växte sporten otroligt mycket, och jag ville bara mer och mer, begränsningarna här uppe gjorde att det blev många långa resor och många mil i bilen, men det var det värt. 

I nästa blogginlägg kommer jag att skriva lite mer om själv sporten IGP.

//Petra

Lämna ett svar