Vem är Josefine?

Hej!

Nu när jag ska börja blogga här så tänkte jag att mitt första inlägg kommer att handla om mig och vem jag är.

Josefine, 25 år gammal, mamma till två flickor, matte till en rottweilerhane, sambo till en lastbilschaufför, storasyster till 3 småsyskon, äldsta dottern till två hundnördiga föräldrar, hundförare i Hemvärnet, tävlingsledare i bruks, hundägarcoach på HEYAB Hund och en person som gillar att vara ute i naturen, umgås med vänner och att lära sig nya saker.

Eftersom ni besöker denna blogg så antar jag att ni är mest intresserade att läsa om hund och hundträning. Min resa till där jag är idag började med två föräldrar som älskar hundar. Bara några dagar gammal så var jag på hundträning på brukshundklubben, en skyddsträning för att vara mer exakt (det har i alla fall min mamma skrivit i min “Boken om mig”). Jag är alltså född in i detta fantastiska liv med hund! Sen dess har jag följt med på så många hundträningar och tävlingar att det inte går räkna. Redan som nyfödd figurerade jag (i barnvagnen) för de dåvarande räddningshundarna i Skellefteå med omnejd. När jag gick ut 4:an fick jag min första egna hund, rottistiken Obelixa. Vi tränade sök, lydnad och agility. Vi tävlade också i agility ( hon var ingen agilityhund haha… det gick inte så bra i denna tävlingsgren) och i lydnad. I lydnaden så kom vi 2:a på ett DM. Tror ni jag var nöjd eller? Så stolt!

Jag köpte min rottishane, Vegas, i maj 2015 med ambitionen att tävla brukssök och ha kul. Under hans första år på tävlingsbanan blev vi uppflyttade till gamla lydnadsklass 3. Jag köpte en till hund 2016, en långhårig holländsk herdehund som heter Dewil. Med honom ville jag också tävla men det hanns inte med. Bara några månader efter jag köpte honom blev jag gravid och när Angela kom till världen så började hundarna att slåss med varandra. Då valde jag att omplacera Dewil till en fantastisk kvinna i södra Sverige.

När Vegas blev 3 år så påbörjade vi resan mot tjänstehund och hundförare i Hemvärnet. En toppenbra utbildning för både hund och förare! Jag har lärt mig massor om mig själv. Vegas fick omskolas från sök till spår. Vilket har gått bra, någon perfekt spårhund kommer han aldrig att bli men i patrulleringen är han riktigt bra. Jag själv har utbildat mig till soldat också, som är ett måste. Två veckor i Boden spenderade jag tillsammans med ett härligt gäng tjejer och killar från hela Sverige med olika intressen och olika specialistmål, allt mellan pilot och sjukvårdare till och fältkock och signalist mm. Det finns med andra ord massor med olika utbildningar inom det gröna man kan gå om man är sugen!

Efter Coronapandemin och mitt barnafödande så är planen att faktiskt tävla lite mera med Vegas i brukset som var planen från första början. Jag har även siktet inställt på en till hund som ska få ta över som min tjänstehund när Vegas måste gå i pension. Med andra ord så kommer det så småningom komma mååånga inlägg om vår resa från valp till tjänstehund. Ni är så välkomna att följa med!

/Josefine

Lämna ett svar