Gästbloggare – Jenny Blomkvist

Jag heter Jenny Blomkvist, jobbar som Väktare och hundförare åt Avarn Security och har fått äran att gästblogga här 🙂

Jag bor i Ursviken med min dotter och min arbetskamrat Megavolts Glödande Glenn, eller som han till vardags kallas, GulleGlenne 🙂

Glenne är en 4årig Holländare (Holländsk Herdehund, kallas HH i texten nedan).
En ras som enligt rasbeskrivningen beskrivs som mycket formbar, vaksam och trogen hund som inte tvekar att försvara sin familj. Holländaren är och ska vara byggd för att klara hårt arbete, ha ett livligt temperament och vara uppmärksam. Nackdelen med en HH är att deras vaksamhet kan göra dom reserverade mot andra människor.

Med detta i åtanke och min plan för Glenne som var att han skulle bli Tjänstehund i Hemvärnet, som han för övrigt blev också, godkänd 2018, så har min träning med detta mål präglat allt vi gjort. Detta har också lagt den fina grunden till att vi idag kan kalla oss kollegor.

Jag har lagt väldigt stor vikt vid miljöträning, allt man bara kan tänka sig har jag “utsatt” Glenne för, allt för att han ska bli en miljöstark hund som aldrig “rynkar” på näsan åt den utmaning hans matte serverar honom. 

Jag la väldigt tidigt in lekregler, dvs loss betyder loss, nej vi biter inte i saker som hastigt passerar och började tidigt med passivitet, dvs när matte är stilla, händer inget.

Mycket stadshäng har det blivit också, sen som sagt så kan HH bli reserverad mot andra människor. Därför har vi även tränat väldigt mycket på det sociala, hantering av nya människor, allt på ett positivt sätt, mycket godis har det gått åt 🙂 
Allt detta har idag resulterat i en lugn och trygg hund, som ser stökiga miljöer som en utmaning och han gillar människor.

Jag jobbar som sagt idag som Väktare, som hundförare, DRÖMJOBBET!!
Tänk att få bli kollega med sin bästa vän 🙂
Efter man själv gått diverse utbildningar för att utbilda sig till Väktare och hundförare så ska ju hunden även testas och utbildas.

Mer om detta tänkte jag berätta i nästa blogginlägg.

På återseende //Jenny

Lämna ett svar