Nya gästbloggare, Emma och Andreas – presentation

Hej vi heter Emma Nilsson och Andreas Lundmark, och vi har fått äran att gästblogga här.

Vi är ett par som bor tillsammans i en by utanför Byske. Emma jobbar som barnskötare och Andreas är egenföretagare, och tillsammans har vi 8 hundar. Alla hundar använder vi inom jakt på olika sätt.

Emma är uppvuxen med flatcoated retrievers och en strävhårig vorsteh. Så fågeljakt och jakt överhuvudtaget har alltid funnits i hennes liv. I början när Emma började gå i hundköpartankar så stod en alaskan malamute högst på önskelistan. Men då Emma fortfarande bodde hemma så var kravet en flatcoated retriever annars skulle de inte bli någon hund. Så 2015 köpte Emma sin första hund flatcoated retrievern Affe. Affe väckte intresset för retrieverjakten och tillsammans har de både startat jaktprov och varit med på praktisk jakt. De har även blivit en hel del hundutställningar. Nu 2020 hämtde Emma även hem en till liten stjärna flatvalpen Tage, som i skrivande stund är 5 månader. Även han har fått börja träna med dummies och lukta på lite vilt.

Andreas är uppvuxen med två finsk spetsar, och sedan även en gråhunds tik. Så i början när Andreas kollade efter valpar så var det en finsk spets han letade efter. 2008 skaffade Andreas pappa en jämthund vid namn Zeke, och med hjälp av Zeke fick Andreas upp ögonen för älgjakten med jämthundar. Så 2013 skaffade Andreas sin första egna hund Milla. Milla har bjudit Andreas på massa spännande jakter på både på älg, grävling och hon har även hittat en och annan björn. Under sin tid på gymnasiet fick Andreas testa på en del andra jakter med hund och då fick han även upp ögonen för jakt med stövare och grythund. Så 2015 hämtade han hem hamiltonstövaren Dixon och den släthåriga foxterriern Egor. Och med Dixon och Egor har Andreas kunnat jaga de flesta små rovdjur som både räv, mård, grävling och mink. Då intresset bara växt så blev det även en till stövare 2018. Blandras stövaren Eira, och 2020 hämtade Andreas även hem en till grythund Rut, även hon en släthårig foxterrier. Andreas har även en till jämthund Chippen tillsammans med sin pappa.

I inlägg framöver kommer vi skriva om jakt med de olika hundarna.

På återseende //Emma och Andreas

Lämna ett svar