Tävlingshelg

För min del så betyder tävlingshelg på hemmaklubben att hjälpa till. Så igår, lördag, steg hela familjen upp tidigare än på arbetsveckan. Sambon körde barnen till deras farmor och farfar och åkte sen för att vara spårläggare. Själv åkte jag direkt till klubben för att göra klar lydnadsplanen innan det skulle dras igång. Det blev en del elitspår- ekipage igår och många av dom fick certpoäng, så roligt när det går bra!

Att vara tävlingsledare innebär att ansvara för att tävlingen blir så smidig och bra som möjligt för de tävlande. Just denna gång så stod jag som tävlingsledare på planlydnaden och då är det jag som bestämmer hur lydnadsdelen ska se ut, hur de ska gå och i vilken ordning momenten ska utföras. Det finns en regelbok att förhålla sig till också, så man vet hur många meter t.ex. framåtsändandet är, när kommenderingen ska ske, vilka moment som ingår i de olika klasserna och hur tunga apporter ska vara. Man kan även tävlingsleda i skogsarbetet. Då gör man rutor, har koll på spårläggare, sökfiguranter, tid osv.

Efter tävlingar så brukar jag alltid bli mer motiverad att träna. Nästa år måste vi komma med på någon spårtävling, om vi så ska måsta åka långt!

Skulle det vara intressant att läsa mer om brukset?

// Josefine

2 reaktioner till “Tävlingshelg

  1. Jag skulle vilja läsa mer om bruks 😊 vad det finns för grenar, hur en tävling kan gå till, vad man kan tävla i och de olika momenten. Hur man kommer igång om man aldrig tränat och tävlat bruks någon gång 😃 Och om man kan tävla i bruksgrenar trots att man inte har en bruksras

    1. Vad kul att du vill lära dig mer! Då ska jag jobba ihop lite inlägg om brukset 😃👍

Lämna ett svar