Sluta tänka att prestation är allt!

I dagens samhälle så gör alla (de flesta) allt i sin makt för att se bra ut i andras ögon. Det gäller allt! Många (inklusive mig själv) kan inte dela en bild utan att tänka om den blev nog bra. Vi vill hela tiden ha bekräftelse att vi är så duktiga och jämför oss med alla andra hela tiden. Allt från att ta ett kort på maten som ligger perfekt på tallriken på ett snyggt dukat bord till att endast lägga ut den bästa bilden eller filmen på när vi tränar våra hundar.

Vegas tagen på bar gärning när han tuggar på apporten, vilket han INTE bör göra för högsta betyg på tävling!🤪

Jag märker att många tror att allt är perfekt bara för att vi endast väljer att dela med oss av det bästa från oss själva. Vem vet hur många omtagningar man fått göra för att få till bästa fotgåendet på film eller hur många kort vi tagit för att kunna dela den snyggaste bilden?

Jag har hållit i kurser inriktat mot tävling där ekipagen är så jäkla duktiga på det dom gör att det är 10- mässigt i nästan allting. Men de vågar inte sig ut och tävla pga ETT moment som inte är 10-mässigt, utan kanske en 7:a.

Jag försöker dela med mig av lite tokigt som vi gör, jag och min hund, för det är en hel del. Visst är han duktig på mycket, men det ligger många timmar bakom det vi gör och vi är inte alls perfekta på allt. Min hund tycker sig kunna allt själv och vi sliter med en del saker dagligen. T.ex. en sån enkel grej som att klippa klorna… Ja, min hund har haft en hel del klobrott och är riktigt rädd att det ska göra ont när vi ska klippa. Första tre-fyra klorna rycker han och piper varje gång jag klipper. Sen går det på räls, men det är alltid problem. VA!? Brukar många säga när vi har kurs och jag berättar en sådan sak. “Men hur kan ni ha jobbigt med att klippa klorna, ni är ju så duktiga på allt!” Ja, jag väljer ju inte att lägga ut filmer när han piper och krånglar till det när vi klipper klorna. Det är ju roligare för er att se när han spårar eller gör ett fint lydnadsmoment?

Glöm inte att ha KUL med eran hund!! Det är det viktigaste! Det är inte viktigt att exakt allting är perfekt. Ska vi hela tiden gå och tänka att min hund inte är lika bra som någon annans så kommer vi ta bort det roliga i träningen. Vi ska absolut ha mål och sikta på att komma dit, tappa bara inte bort det roliga längs vägen! Ingen är perfekt och alla tragglar vi med något. Det kan vara allt från att klippa klorna till att få till en bra apportering!

Ska vi leka?

//Josefine

Lämna ett svar