Presentation – Gästbloggare Alexandra Sgier

Hej, jag heter Alexandra Sgier och ska gästblogga här hos HEYAB hund. Mitt inlägg kommer att delas på fredag den 6 november. Jag kommer ursprungligen från Schweiz och på grund av kärleken till snö och våra sibiriska huskies, bestämde jag och min man oss för att flytta till Sverige under 2019.

Alexandra och Daniel Sgier

Min djurkarriär började 2001 och startade på allvar under 2010. Sedan dess har jag blivit hundfysioterapeut, djurkinesiolog, hästosteopat (vi äger 4 ponnyer), Klicker-tränare och CCFT (Certified Canine Fitness Instructor). För närvarande är jag inskriven för att bli en ”Fear Free certified professionel”.

Sedan 2013 har jag arbetat i mitt egna företag och under 2020 öppnade jag en Hundträning- och rehabiliteringsanläggning i Jörn.

Mitt motto är att behandla varje djur som en individ och ta fram det bästa av djurets fysiska och mentala förmågor.

Under Nordic Dog Days kommer jag att prata om mitt favoritämne: Fitnessträning för Hundar och hur det är till nytta för varje hund. Det är ett bra sätt att balansera din hunds kropp och sinne och få ett bra band samtidigt som du bygger vidare på dina kommunikationsförmågor.

Det är fördelaktigt för så många aspekter av din hunds liv. När du kommer in i träningen så blir det roligt och kan p.g.a. glädjen för både dig och hunden vara väldigt beroendeframkallande.


My Name is Alexandra Sgier, I am originally from Switzerland, but due to the love of snow and our Siberian Huskies, my husband and I decided to move to Sweden in 2019.
My Animal Career started back in 2001 and really took off 2010. Since then I have become a Dog Physiotherapist, an animal Kinesiologist, a Horse osteopath (we own 4 Ponies), a Clicker-trainer and a CCFT (Certified Canine Fitness Instructor). Currently I am enrolled in becoming a “Fear Free certified professional”.
Since 2013 I have been working in my own practice and in 2020 I opened a Training and Rehab Facility in Jörn.
My Motto is to treat every animal as an individual and to bring out the best of his physical and mental abilities.

During Nordic Dog Days I will be talking about my favourite topic: Canine Fitness training and how it is beneficial to every dog. It´s a great way to balance your dog’s body & mind and get a great bond whilst building on your communication skills.
It is beneficial to so many aspects of your dog´s life. And when you get into it the fun and joy of fitness training can be very addictive.

//Alexandra Sgier, 076 134 23 44
dogrehab@dogrehab.se
www.dogrehab.se

Lämna ett svar